RC5 afstandsbediening

De afstandbediende projecten van deze site zijn allen te bedienen met afstandsbedieningen die werken volgens het RC5 protocol, zoals de TV-afstandsbedieningen van Philips.
Zijn alle knoppen van die afstandsbediening al in gebruik dan maak je zelf een afstandsbediening.
Een eigen afstandsbediening maken met maar 1 knop tot één met meer dan honderd knoppen.
Het is mogelijk, echter, nu is de Proton PIC Basic compiler nodig aangezien ieder weer iets anders wil maken en je daarom zelf moet invullen welke toets welke RC5 code (vermeld in de RC5 tabellen, zie hier en hier) verzend.
Onderstaande TRANSMIT.HEX bestand is dan ook alleen een voorbeeld, die maar 5 knoppen bevat om een TV te bedienen, namelijk Stand-by, Programma + en -, Volume + en -.
Aan de hand van het te downloaden PIC Basic voorbeeld is het daarna naar eigen wensen uit te breiden.
Als er meer knoppen nodig zijn dan er ingangen vrij zijn zul je zelf een routine moeten schrijven die de knoppen inleest als ze geschakeld zijn in een matrix of met behulp van bijv. een 74HC165.
Om te bekijken wat voor systeem- en commando codes je afstandsbediening uitzendt, is er een ander (makkelijk) project op deze site: RC5/RC6 codes op een display uitlezen
Het is ook mogelijk om een .HEX bestand of een geprogrammeerde PIC naar eigen wensen tegen kosten naar je toe te zenden.

Download IRREMOTE.HEX, V-2 bestand om in een PIC12F629 te programmeren
Download RC5_Remote_V-2_NL.bas, de broncode voor PIC Basic
Bestel geprogrammeerde PIC